Η TOTAL θα δραστηριοποιηθεί στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ

Στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ θα δραστηριοποιηθεί σύντομα η εταιρεία TOTAL, ανακοινώθηκε απόψε έπειτα από συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στο Παρίσι, με τον Γενικό Διευθυντή της TOTAL Patrick Pouyanne και τον Αντιπρόεδρο του τμήματος Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής της εταιρείας Elias Kassis, στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφθασε απόψε στη γαλλική πρωτεύουσα για επίσκεψη εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει τη Δευτέρα το απόγευμα συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, μετά τη συνάντηση ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Κύπρο ως αποτέλεσμα της πρόσφατης γεώτρησης που έγινε αλλά πολύ περισσότερο οι μελλοντικοί σχεδιασμοί της εταιρείας σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ".


Όπως ο ίδιος ο επικεφαλής της εταιρείας είπε πολύ σύντομα θα προχωρήσουν με το σχεδιασμό τους στο οικόπεδο 6. Είναι μια θετική εξέλιξη, είναι θετικό το γεγονός ότι η εταιρεία βλέπει ότι υπάρχουν οι προοπτικές και είναι ξεκάθαρη ψήφος εμπιστοσύνης για την κυπριακή ΑΟΖ, επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ανέφερε πως από τη συζήτηση που έγινε με τον επικεφαλής της TOTAL προκύπτει επίσης ότι το θέμα της Ενέργειας αναμένεται να είναι ανάμεσα στα κυρίαρχα θέματα που θα συζητηθούν στην αυριανή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γάλλου Προέδρου.

Από την πλευρά του, ο κ. Pouyanne δήλωσε ότι συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για δεύτερη φορά, προσθέτοντας ότι συζήτησαν για τη συνεργασία μεταξύ της εταιρείας και της Κύπρου, καθώς και για τη γεώτρηση που διενήργησαν το καλοκαίρι.

Υπογράμμισε ότι η TOTAL θα προχωρήσει σύντομα σε ένα νέο εγχείρημα στο τεμάχιο 6, εκφράζοντας την ευχή «να προβούν σε καλές ανακαλύψεις προς όφελος της Κύπρου, στο εγγύς μέλλον».

Πηγή: ΚΥΠΕ